Uludağ Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunu olan Damla Çimen,1992’de başladığı kariyerini satış, pazarlama ve yönetimin her kademesinde sürdürdü. 2008 yılından itibaren çok sevdiği işinin ona sunduklarını ve deneyimlerini herkesle paylaşmak, yeniden öğrenmek ve öğretmek adına mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri vermeye yöneldi. Damla Çimen, kariyer planlama, hedef belirleme, etkili yönetim, mülakat teknikleri, zaman yönetimi, müzakere ve ikna teknikleri, liderlik geliştirme programları, satış ve tanıtım teknikleri, iletişim ve sunum teknikleri, “Satış Akademisi” kurma – yönetme üzerine eğitimlerini sürdürmektedir. Damla Çimen, dünyanın ilk nöromarketing ajansı olan SalesBrain’in kurucuları Patrick Renvoise ve Christophe Morrin’den “Nöromarketing” eğitimleri almış, firmanın Türkiye eğitim serilerinin koordinatörlüğünü yapmıştır. 2011 yılından itibaren tüm sektörlere yönelik verdiği satış teknikleri ve ikna eğitimlerinde nörobilim prensiplerini katılımcılarla paylaşmıştır. 
 
Damla Çimen, Adler International Learning tarafından gerçekleştirilen “Mindfulness - Bilinçli Farkındalık” eğitimini almıştır ve genel katılıma açık “Minfulness” eğitim programlarının organizasyonu ve yönetimini gerçekleştirmiştir. 
 
Başkent İletişim Akademisi Seslendirme – Dublaj mezunu olarak seslendirme çalışmalarını da eğitmenlik kariyerinin yanında sürdürmektedir.
 
 
 
Eğitim Konuları
 
Eczanede İmaj ve İtibar Yönetimi
Eczanede Değişen Hasta ve Tüketici Profillerine Bakış
Eczanede Zor Hasta – Tüketici Profillerini Yönetmek
Eczacılara Özel Zihinsel ve Ruhsal Dayanıklılık – Resilience
İnsan Yönetme Sanatı
Şiddetsiz İletişim
Nörosatış
Zor Dönemlerde “BİZ” Olmak
Liderlik Atölyesi
Yapıcı Geri Bildirim
Mülakat Teknikleri – Doğru Çalışanı Bulmak
Çatışma Yönetimi ve Müzakere Teknikleri
İz Bırakan Konuşmacı Olmak