İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunudur. İstanbul, Ataşehir ’de, 25 yıl sahibi olduğu eczanede eczacılık yaptı.

 

İstanbul Eczacı Odası’nın komisyonlarında, bölge temsilciliğinde, İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu’ nda Sayman ve Genel Sekreter olarak görev yaptı. Türk Eczacıları Birliği Delegesi, Çağdaş Eczacılar Derneği Genel Merkez Yöneticiliği görevlerinde bulundu.  Mesleki birçok alanda görev üstlendi ve etkinlikte bulundu. Çok sayıda mesleki makalesi ve yazılı/ görsel söyleşisi yayımlandı.

 

Eczacının Sesi e- Gazete’nin kurucularından olup yazarlığını ve Yayın Kurulu Başkanlığı’ nı yapmaktadır. 

 

Farmazi Akademi Eğitim Ve Danışmanlık kuruluşunun kurucularındandır, yöneticiliğini yapmaktadır.

 

Eczacıdan Sağlık e- Dergi’ nin kurucularından ve yöneticisidir.

 

Tüm Eczacılar Derneği’ nin Genel Sekreteridir.

 

Birçok ilaç, eczacılık etkinliği ve kongresinde düzenleme kurulu üyeliği yaptı. Ulusal düzeyde düzenlenen, Majistral Eczacılık Zirvesi (2018- Konya), Koruyucu Sağlık Zirvesi ( 2019- KKTC), Dijital Eczacılık Zirvesi -2021, 2022, 2023, 2024 ün Düzenleme Kurulu Başkanlığını yapmıştır.

 

KTÜ Eczacılık Fakültesi ve Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dış Paydaşlar Danışma Kurulu üyesidir.

 

Türk Eczacıları Birliği Mesleğe Değer Katan Eczacı Ödülü- 2021 in sahibidir.

 

Mesleki platformlarda, toplantılarda, kongrelerde, eczacılık fakültelerinde ilaç, eczacılık ve toplum sağlığına ilişkin çok sayıda sunum gerçekleştirdi. İlaç, eczacılık, sağlık içerikli çok sayıda oturum, toplantı ve online yayında moderatör ve konuşmacı olarak bulundu.

 

Eczacılara yönelik olarak yayım yapan Eczazone (https://eczazone.com) da katılımcı konuklarıyla birlikte canlı yayınlar gerçekleştirmektedir.

 

Başka TV (YouTube) de yayımlanmakta olan, sağlık sohbetleri içeriğinden oluşan “Ecz. Hakan Gençosmanoğlu ile Reçete” programının sunuculuğunu yapmaktadır.