Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 1993 mezunudur. 1999 yılında aynı fakültede İç Hastalıkları Uzmanı, 2001 yılında da Tıbbi Onkoloji Uzmanı oldu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı’ nda 2006 yılında Tıbbi Onkoloji Doçenti, 2013 yılında da Tıbbi Onkoloji Profesörü unvanını almıştır. Mart 2015’ den itibaren İstanbul’ da mesleğine devam etmektedir. Mart 2016’ da Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ nde Tıbbi Onkoloji Kliniği’ nin kurulmasına öncülük etmiştir. Halen üniversite bünyesinde Fitoterapi kliniğini içeren geleneksel ve tamamlayıcı tedavi biriminin kurulması planlanmıştır. Kanserin tıbbi tedavisi yanı sıra tamamlayıcı tedavilerinin de beraber uygulandığı integratif tedavileri yürütmektedir.

Kendisinin özellikle tümör hücre hatları üzerinde yapılmış araştırmaları ve meme kanseri başta olmak üzere çeşitli konularda yazılmış yüzü aşkın uluslararası ve ulusal dergilerde yayımlanmış makaleleri, kitap bölümleri ile toplantılarda sunulmuş araştırmaları bulunmaktadır.

Kanserde Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları konusuna özel ilgisi olması nedeni ile Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ nin 2006 yılında düzenlediği Fitoterapi kursunu, sonrasında da Hipnoz kursunu tamamlamıştır. 2016 yılında ülkemizde ilk defa T.C. Sağlık Bakanlığı’ nın yetkilendirmesi ile tıp doktorlarına yönelik Bezmialem Fitoterapi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’ nde düzenlenen sertifikalı Fitoterapi eğitiminde kanserde bitkisel tedavileri eğitimini vermiş ve eğitimi tamamlamıştır. Yine 2016 yılında T.C. Sağlık Bakanlığı’ nın yetkilendirmesi ile tıp doktorlarına yönelik Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ nde düzenlenen sertifikalı Fitoterapi eğitiminde kanserde bitkisel tedavileri eğitimini vermiştir.

2016 yılında Almanya’ da kanserde tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak kullanılan hipertermi tedavi uygulamaları konusunda kurs ve eğitim almıştır.

Özellikle kanserde tıbbi tedaviler yanı sıra hastalıkların tedavisinde yardımcı gıda takviyeleri ve bitkisel tedavilerin değerlendirilmesi konusunda bilimsel toplantılarda konuşmaları, vaka sunumları, kitap ve kitap bölümleri bulunmaktadır.