Ecz. Sefa MUMAY

Ecz. B. Sefa MUMAY, 1996 yılında Siirt'te doğdu. Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden 2020 yılında proje derecesiyle mezun olduktan sonra, şu anda Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı'nda doktora eğitimine devam etmektedir. Mezuniyetinden sonra 2 yıl ARGE’de Farmasötik Geliştirme Departmanı’nda çalıştı. Meslek hayatına kurucusu olduğu Pharmaino'da devam etmektedir.

 İstanbul Üniversitesi, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi olmak üzere 3 farklı üniversitede misafir öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve burada "Eczacılık Bilimlerinde Yapay Zeka" ve "Eczacılıkta Uygulamalı Girişimcilik" dersleri vermektedir. Eczacılık Bilimlerinde Yapay Zeka dersini Türkiye’de ilk defa müfredata ekleyen kişilerden biridir.

 2021 yılından bu yana Genç Eczacı Projesi ve FarmaFikir gibi eczacılık ekosisteminde öne çıkan projelerde paydaş olarak yer almaktadır.

 2021 yılında ortağı Ömrüm ERGÜVEN ile birlikte Altın Havan Ödülleri'nde "Yılın Genç Girişimci Eczacısı" ödülünü kazanmıştır. Bu ödülü kazanan en genç eczacı unvanını taşımaktadır.

 Türkiye'nin farklı bölgelerinde çeşitli kongre ve etkinliklerde çeşitli konularda 100'ün üstünde yakın seminer vermiştir.

 Ortağı Ecz. Ömrüm ERGÜVEN ile birlikte, oluşturdukları özgün içeriklerle "Farmasötik Proje Laboratuvarı" adı altında toplam 15 uygulamalı eğitimde 1000'in üzerinde öğrenciye proje yazma eğitimi verdi. Bu eğitimlerden çıkan bazı projeler ulusal/uluslararası projelerde çeşitli ödüller kazandı.

 Üniversite ve üniversite sonrası dönemde 20'den fazla ulusal ve uluslararası proje yarışmasında çeşitli projelerle finale yükseldi, 20'sinde ödül kazandı.

 Eylül 2020’de International Pharmacy Students’ Federation’un düzenlediği bir proje yarışmasında “Yıkıcı teknolojiler yardımıyla akılcı ilaç kullanımına ve halk sağlığına katkı sağlayan mobil bir aplikasyon” konulu projesiyle, ekibiyle birlikte Dünya 2’liği ödülü kazandı.

 2019 yılında Ulukaya Girişimi'ne 30.448 başvuru arasından seçilen 24 kişiden biri oldu ve projesini Amerika pazarına taşıma fırsatını yakalayarak New York Üniversitesi'nde Girişimcilik Programı Hızlandırma Eğitimi aldı.

 Trakya Üniversitesi'nden 4 farklı dönemde Başarı Plaketi aldı.

 

 

Eğitim Konuları:

Eczacılıkta Dijitalleşme

Eczacılıkta Yapay Zeka

Dijital Halk Sağlığı

Halk Sağlığı Eczacılığı

Halk Sağlığında Eczacının Rolü

Eczacılıkta İş ve Gelir Modeli Oluşturma

Eczacılıkta İnovasyon

Yıkıcı Teknolojiler ve Eczacılık

Eczacılık 4.0

Sağlık Alanında Yapay Zeka Uygulamaları

Devrimler, Değişimler ve Eczacılık

Girişimcilik Motivasyonu ve Girişimcilik Metodolojisi

Akılcı İlaç Kullanımında İnovasyon

Akılcı İlaç Kullanımında Yapay Zeka

Proje Yazma Eğitimi (Farmasötik Proje Laboratuvarı)

Temel Sunum Becerileri